Illustraties: Marcel Zalme

 

Cursus Bekkenpijn voor fysio- en oefentherapeuten

Eerstvolgende cursusdag start op: Vrij. 6 november en zat. 12 dec. 2015

De driedaagse cursus Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap is bestemd voor fysiotherapeuten (algemeen of verbijzonderd) en oefentherapeuten. In de cursus leert u op eenvoudige en doeltreffende manier bekkenpijnpatiŽnten te behandelen. De verhouding praktijk en theorie is ongeveer 25/75. Deze cursus scoort gemiddeld boven een 8 bij evaluaties en wordt al meer dan 10 jaar veelvuldig in binnen- en buitenland georganiseerd.

Docent: Cecile RŲst, orthopedisch manueel therapeut, wetenschappelijk onderzoeker en auteur van onder meer 'Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap'. Cecile RŲst werkt met grotere groepen dan 6 met ervaren cursusassistentie.

Cursusprogramma:

Dag 1: Basisdag. Deze succesvolle cursusdag (10:00-17:30 uur) leert u de laatste kennis over bekkenklachten tijdens de zwangerschap. In de ochtend ligt de nadruk op epidemiologie, anatomie en bevallingen. 's Middags wordt een bekkenpatiŽnt onderzocht en behandeld en leert u in de praktijk de belangrijkste technieken voor onderzoek en behandeling in de zwangerschap. 

Thuisstudiedag (ca. 7 uur), op uw eigen tijd in te plannen tussen dag 1 en dag 2. U bestudeert de informatie van dag 1, leest samenvattingen van internationaal onderzoek op www.rosttherapy.com en volgt een engelstalige cursus en doet een kennistest online. Indien u deze behaald worden uw werk-contactgegevens geplaatst op www.bekkentherapie.nl en komt u in aanmerking voor accreditatie.

Dag 2 (10:00- 17:30 uur): Ook patiŽnten die niet snel genoeg reageren op de behandeltechnieken van dag 1 kunnen geholpen worden. Van belang is dat u leert onderzoeken of er niets anders meespeelt bij het handhaven van de klachten, mogelijk moet u samenwerken met of doorverwijzen naar andere disciplines. U verdiept zich in meer specifieke manueeltherapeutische en osteopathische behandeltechnieken, het aanleren van een onderzoek scan en oefenen en sporten voor bekkenpatiŽnten. Ook wordt gesproken over uitzonderingen en verkeerde diagnoses. De dag bestaat uit veel praktijk en videobeelden vanuit de kliniek.

Registratie adresgegevens: Sinds 2008 worden praktijkadresgegevens van cursisten die met goed gevolg de kennistest hebben afgelegd voor een periode van vijf jaar zonder verdere kosten gepubliceerd op www.rosttherapy.com en op www.bekkentherapie.nl

Kosten:  Ä 705,- ** inclusief:

  • 2 cursusdagen en 1 thuisstudiedag waarin via internet een toetsing plaatsvindt van de gedoceerde stof. 
  • vijf jaar online vermelding op www.rosttherapy.com en op www.bekkentherapie.nl
  • het boek 'Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap' 
  • syllabus
  • lunch op dag 1 en dag 2
  • 22 accreditatiepunten bij het KNGF (algemeen register onder accreditatienummer 22496, reg AF en register bekkenfysiotherapie onder accreditatienummer 22496, reg Bek) of
  • 22 accreditatiepunten bij het VvOCM (onder accreditatienummer 63163).

Cursuslocatie**: De Baanderij te Leiderdorp, ZH

Aantal deelnemers: 15 Š 20

Aanmelden: U meldt zich aan door dit inschrijfformulier in te vullen. U kunt deze dan scannen en mailen naar centrumbtr@gmail.com of per post verzenden naar:

Centrum BTR
t.a.v. Andrea van Ek
Rijnsburgerweg 95

2334 BK  Leiden

Bevestiging: Nadat wij uw inschrijfformulier ontvangen hebben, ontvangt u per mail een bevestiging van uw deelname.

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursusdag ontvangt u de bevestigingsmail, routebeschrijving, brief met uitleg voor het online gedeelte op www.rosttherapy.com met inlogcode en de factuur als bijlage in een mail. Op de eerste lesdag ontvangt u de syllabus en het boek.

De cursusdata*:

Najaar 2015

Dag 1 vrijdag 6 november 2015

Thuisstudiedag: zelf in te plannen tussen 6 november en 12 december 2015

Dag 2 zaterdag 12 december 2015

2016

Dag 1 vrijdag 12 februari 2016

Thuisstudiedag: zelf in te plannen tussen 12 februari en 14 mei 2016

Dag 2 zaterdag 14 mei 2016

Dag 1 vrijdag 16 september 2016

Thuisstudiedag: zelf in te plannen tussen 16 september en 19 november 2016

Dag 2  zaterdag 19 november 2016

--------------

* De geplande data zijn onder voorbehoud dat er voldoende deelnemers zijn.

** Wijzigingen voorbehouden.

Klik hier voor onze Algemene Voorwaarden.

Speciaal tarief voor studenten:

De kosten van de cursus "Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap" voor studenten fysiotherapie bedragen Ä 425,-. (Inclusief: syllabus, boek 'Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap' en de 2 lesdagen op locatie met lunch. Exclusief: online cursusdag en daarmee de vermelding voor 5 jaar op beide sites en accreditatiepunten).

Indien de student na het behalen van het diploma en het vinden van een werkplek graag de naamsvermelding op beide sites wil realiseren, is de online cursus beschikbaar via rosttherapy.com. Kosten voor dit laatste gedeelte van de cursus zijn dan Ä 125,-.

Het is mogelijk om deze cursussen bij Pro Education in Eindhoven te volgen.

U kunt zich voor cursussen in Eindhoven aanmelden via: 

http://paramedisch.proeducation.nl