Illustraties: Marcel Zalme

 

Cursus Bekkenpijn voor fysio- en oefentherapeuten

U kunt zich nu aanmelden voor: Vrij. 16 september en zaterdag 19 november 2016

De driedaagse cursusBekkenpijn tijdens en na de zwangerschapis bestemd voor fysiotherapeuten (algemeen of verbijzonderd) en oefentherapeuten. In de cursus leert u op eenvoudige en doeltreffende manier bekkenpijnpatinten te behandelen. De verhouding praktijk en theorie is ongeveer 25/75. Deze cursus scoort gemiddeld boven een 8 bij evaluaties en wordt al meer dan 10 jaar veelvuldig in binnen- en buitenland georganiseerd.

Docent: Cecile Rst, orthopedisch manueel therapeut, wetenschappelijk onderzoeker en auteur van onder meer 'Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap'. Cecile Rst werkt met grotere groepen dan 6 met ervaren cursusassistentie.

Cursusprogramma:

Dag 1: Basisdag. Deze succesvolle cursusdag (09:30-17:0 uur) leert u de laatste kennis over bekkenklachten tijdens de zwangerschap. In de ochtend ligt de nadruk op epidemiologie, anatomie en bevallingen. 's Middags wordt een bekkenpatint onderzocht en behandeld en leert u in de praktijk de belangrijkste technieken voor onderzoek en behandeling in de zwangerschap.

Thuisstudiedag (ca. 7 uur), op uw eigen tijd in te plannen tussen dag 1 en dag2. U bestudeert de informatie van dag 1, leest samenvattingen van internationaal onderzoek op www.rosttherapy.comen volgt een engelstalige cursus en doet een kennistest online. Indien u deze behaald worden uw werk-contactgegevens geplaatst op www.bekkentherapie.nl en komt u in aanmerking voor accreditatie.

Dag2 (09:30- 17:00 uur): Ook patinten die niet snel genoeg reageren op de behandeltechnieken van dag 1 kunnen geholpen worden. Van belang is dat u leert onderzoeken of er niets anders meespeelt bij het handhaven van de klachten, mogelijk moet u samenwerken met of doorverwijzen naar andere disciplines. U verdiept zich in meer specifieke manueeltherapeutische en osteopathische behandeltechnieken, het aanleren van een onderzoek scan en oefenen en sporten voor bekkenpatinten. Ook wordt gesproken over uitzonderingen en verkeerde diagnoses. De dag bestaat uit veel praktijk en videobeelden vanuit de kliniek.

Registratie adresgegevens:Praktijkadresgegevens van cursisten die met goed gevolg de kennistest hebben afgelegd voor een periode van vijf jaar zonder verdere kosten gepubliceerd opwww.rosttherapy.com

Kosten: 730,- * inclusief:

  • 2 cursusdagen en 1 thuisstudiedag waarin via internet een toetsing plaatsvindt van de gedoceerde stof.
  • vijf jaar online vermelding opwww.rosttherapy.com
  • vijf jaar toegang tot online informatie op www.rosttherapycom besloten pagina's
  • het boek 'Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap'
  • syllabus
  • lunch op dag 1 en dag 2
  • 22 accreditatiepunten bij het KNGF (algemeen register onder accreditatienummer 22496, reg AF en register bekkenfysiotherapie onder accreditatienummer 22496, reg Bek) of
  • 22 accreditatiepunten bij het VvOCM (onder accreditatienummer 227222).

Cursuslocatie**: De Baanderij te Leiderdorp, ZH of Centrum BTR te LeidenAantal deelnemers: 6 tot 20Aanmelden: U meldt zich aan door dit inschrijfformulier in te vullen. U kunt deze dan scannen en mailen naar centrumbtr@gmail.com of per post verzenden naar:Centrum BTR

t.a.v. Andrea van Ek

Rijnsburgerweg 95

2334 BK Leiden

Bevestiging: Nadat wij uw inschrijfformulier ontvangen hebben, ontvangt u per mail een bevestiging van uw deelname.

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursusdag ontvangt u de bevestigingsmail, routebeschrijving, brief met uitleg voor het online gedeelte op www.rosttherapy.com met inlogcode en de factuur als bijlage in een mail. Op de eerste lesdag ontvangt u de syllabus en het boek.

De cursusdata**:

2016

Dag 1 vrijdag 16 september 2016

Thuisstudiedag:zelf in te plannen tussen 16 september en19 november 2016

Dag2 zaterdag 19 november 2016

--------------

* Bij betaling binnen twee weken na aanmelding kuntu 12,50 van de prijs aftrekken o.v.v.snelbetalingsregeling

** Wijzigingen voorbehouden. De geplande data zijn onder voorbehoud dat er voldoende deelnemers zijn.

Klikhiervoor onze Algemene Voorwaarden.

Speciaal tarief voor studenten:

De kosten van de cursus "Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap" voor studenten fysiotherapie bedragen 550,-.

Indien de student na het behalen van het diploma en het vinden van een werkplekde naamsvermelding op beide sites wil realiseren,kan dit via het eigen profiel op rosttherapy.com worden aangepast.