Illustraties: Marcel Zalme

 

Bekkenpijn tijdens en na de bevalling

Workshop voor de kraamzorg

Vindt hier de lijst met de tot docent opgeleide therapeuten voor deze workshop, gesorteerd op postcode.

Kraamverzorgenden zien in hun dagelijks werk regelmatig vrouwen met bekkenklachten. Toch worden de klachten niet zo vaak herkend. Ook weten kraamverzorgenden niet altijd wat ze kunnen doen om de vrouwen te helpen. Toch kan de betrokken kraamverzorgende een belangrijke rol spelen in het herstel van bekkenpijnklachten en bekkeninstabiliteitproblemen helpen voorkomen.

In deze gezellige cursusdag praat je met elkaar over bekkenklachten en leer je wat dat nou precies is en hoe je de vrouw zo goed mogelijk kan helpen. Met dia's en filmpjes wordt alles op een makkelijke manier uitgelegd. Ook worden oefeningen en goede houdingen voor liggen, zitten en tillen met elkaar geoefend. Niet alleen goed voor de kraamvrouw, maar ook heel handig voor je eigen bekken en onderrug!

Informatie
De cursus wordt georganiseerd voor groepen van 8 tot 12 kraamverzorgenden en kost per groep Ä 1000 (dat is per persoon tussen Ä85 en Ä125) en duurt vier tot vijf uur.

Locatie
De cursus vindt plaats op een zelf te bepalen datum en locatie en wordt gegeven door een door Cecile RŲst opgeleide oefen- of fysiotherapeut uit uw werkomgeving.
Er zijn in elke provincie in Nederland goed geschoolde docenten die enthousiast zijn om deze cursus te geven. De cursus kan daarom bij u in de buurt gegeven worden, zelfs op uw kraamzorgbureau!

Certificaat
Na afloop van de workshop ontvangt een certificaat als bewijs van deelname.

Aanmelden
U meldt zich aan door dit inschrijfformulier in te downloaden en in te vullen. U kunt deze dan scannen en mailen naar bovenstaand dit emailadres of per post verzenden naar:
Centrum BTR

t.a.v. Paula Korpershoek
p/a Kluiskade 24
3155 BH Maasland
 
 

Bevestiging: Kort nadat wij uw inschrijfformulier hebben ontvangen, ontvangt u per mail een bevestiging van uw deelname.

Uiterlijk 2 weken voor aanvang van de cursusdag ontvangt u de benodigde cursusmaterialen, factuur, uitnodigingsbrief en routebeschrijving op het door u aangegeven correspondentie adres.

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.

 *Genoemde prijzen gelden voor het jaar 2012