Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
€ 120,00

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Behandel gewrichtsbeperkingen bij vrouwen met bekkenpijn of posturale disfuncties op een veilige en effectieve manier

Deze cursus is onderdeel van een meerdaagse cursus ter verdieping van de behandeling van vrouwen met  bekkenpijn of posturale disfuncties en vormt een aanvulling op de overige cursussen van Rost Therapy. De cursus is ontwikkeld voor (bekken-)fysiotherapeuten en (bekken-)oefentherapeuten en maakt gebruik van specifiek op de beperking gerichte, eenvoudige en zachte mobiliserende technieken. Pas na de aanvullende praktijkcursus en toetsing bent u, tenzij u reeds opgeleid bent als manueeltherapeut, in staat om de informatie van de online cursus toe te passen in de praktijk. Na afloop van de cursus oefent u de stof op herhalingsdagen onder begeleiding van manueeltherapeuten. Om het klinisch redeneren van deze cursus goed te volgen moet u de online cursus Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap bij Rost Therapy hebben gevolgd.

Auteurs online cursus/docenten praktijkcursus

Drs. Cecile Röst, fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut en klinisch epidemioloog, auteur van ‘Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap’ en Help een druk kind!’ en (inter-)nationale publicaties van epidemiologisch onderzoek naar bekkenpijnproblematiek, eigenaar van MoVeS Manuele therapie en Fysiotherapie. Sinds 1997 is Cecile actief als docent in bekkenpijn- en stuitproblematiek in post HBO en post Master-onderwijs in binnen- en buitenland.

MPt Machteld Schaap, fysiotherapeut, orthopedisch manueel therapeut, werkzaam in MoVeS Manuele therapie en Fysiotherapie. Docent NCOI en Rost Therapy.

Achtergrond van deze verdiepende cursus

Jaarlijks komen vele vrouwen met bekkenpijn en andere zwangerschaps- of houding gerelateerde klachten naar de praktijk van de beide auteurs/docenten. Verwijzers zijn vaak (bekken-)fysiotherapeuten of (bekken-)oefentherapeuten. Zij  verwijzen vanwege het vastlopen in de behandeling van patiënten in de zwangerschap, postpartum of chronische periode. De eenvoudige technieken van deze cursus zijn secuur uitgekozen na jarenlange onderzoeks- en behandeling observaties van de docenten/auteurs bij deze, vaak complexe patiënten. Bestaand evidence wordt meegenomen in de keuze van technieken. Bij de behandeltechnieken is gekozen voor mobiliserende (fysiotherapeutische) uitvoering in plaats van de manipulatieve uitvoering die voorbehouden is aan de reeds opgeleide manueeltherapeuten. Iedere techniek is op video te volgen, veel aandacht is besteed aan de uitgangshouding waarin gemobiliseerd wordt, zodat er geen beweging kan plaatsvinden waar dat niet gewenst is.

Zelfstudie 
Ca. 6 uur (u kunt uw studie zelf indelen)

Kosten online theoriecursus

De kosten voor de online theoriecursus bedragen € 120,00. Dat is inclusief:

  • Theoriecursus met veel beeldmateriaal
  • Afsluitend examen
  • Registratie op de website en vindbaar voor patiënten bij ‘Vind een therapeut’.
  • Levenslang toegang tot de theoriecursus, die voortdurend zal worden geactualiseerd

Accreditatie

KNGF: de cursus is geaccrediteerd door het kwaliteitshuis voor het online deel en de praktijkdagen.

ADAP: de accreditatie is opnieuw aangevraagd en in behandeling.

Bekijk het accreditatieschema hier.

Veel succes![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}