Over ons


Cecile Röst, Orthopedisch Manueel Therapeut

Cecile (1961) werkt als manueeltherapeute in Wijk bij Duurstede en Leiden, Nederland. Zij geeft leiding aan Rost Therapy vanuit Centrum BTR, een paramedisch centrum waar ook Fysiotherapie-praktijk MoVeS deel van uitmaakt.  Cecile heeft als fysiotherapeute gewerkt in Pakistan, Duitsland en Nederland. Ze heeft opleidingen gevolgd in kinderfysiotherapie, sensorische integratietherapie, dry needling, fasciatherapie  en manuele therapie en is in 2017 bij de UvA afgestudeerd als klinisch epidemiologe.

Cecile richtte haar werk voornamelijk op kinderen met gedragsproblemen zoals ADHD en autisme en leerde ze om zintuiglijke prikkels makkelijker te kunnen verwerken. 

Op haar 25e kreeg Cecile in Duitsland een ernstig auto-ongeluk waar ze redelijk goed van leek te herstellen en al snel ging ze weer aan het werk. Tijdens alledrie haar zwangerschappen kreeg ze echter last van bekkenpijn en problemen met alledaagse bewegingen en legde de link met haar ongeluk. Tijdens haar derde zwangerschap in 1996 gebruikte ze opeens haar eigen instinct  en bedacht  oefeningen en houdingen die haar hielpen haar eigen bekkenklachten nog tijdens de zwangerschap te verbeteren. Verbaasd werd ze toen haar verloskundigen patiënten naar haar gingen sturen om ze haar oefeningen aan te leren. Het succes was ongeëvenaard en noodgedwongen besloot ze haar carrière te wijzigen: Rost Therapy ging haar leven domineren.

Kort na de bevalling behandelde Cecile andere zwangere en postpartumvrouwen met bekkenpijn, waarbij ze haar eigen formule van oefeningen en therapie gebruikte. Ze werd overspoeld met aanvragen voor behandelingen van vrouwen, zowel uit binnen- als buitenland. Cecile werkte vervolgens met hulp van haar collega's en de Erasmus Universiteit aan onderzoek om  meer over de bekkenpijnpatienten te ontdekken. En waarom werkte deze aanpak zo goed in de praktijk? Alle wetenschappelijke artikelen werden bestudeerd. Elke vrouw met bekkenpijn kreeg individuele aandacht. Groepen patiënten hielpen mee om bewegingen en oefeningen te testen, te verbeteren om zichzelf en andere vrouwen verder te helpen. Ook collega's zochten Cecile veelvuldig op om haar te raadplegen of te adviseren. Zo ook orthopedisch manueel therapeut Meine Veldman: samen met Cecile werkte hij een door hem succesvol bewerkte behandeltechniek voor stuitpijn uit tot een hoog gewaardeerde behandelmethode: Coccygodynie, nu een succesvolle cursus van Thim Alp in Nieuwegein.

Internationale publicaties, lezingen en vele cursussen volgden elkaar snel op. Cecile voltooide haar masteropleiding Klinische Epidemiologie aan de Universiteit van Amsterdam in 2017 met de ontwikkeling en validatie van een nieuwe aandoeningspecifieke en multifactoriële vragenlijst: OCI-PGP (ZBPI is de Nederlandse versie). Cecile is nog volop actief als manueel therapeute, ook organiseert ze moderne cursussen voor therapeuten en stimuleert ze jongere generaties fysiotherapeuten om passievol te werken en te leven.

Susannah Britnell, PT, FCAMPT

Cecile en Susannah hebben jarenlang als team Rost-therapiecursussen gegeven in Canada, en hebben samen deze website en de app Rost Moves Mamas ontwikkeld.

Susannah heeft een BSc Honours Degree in Fysiotherapie van de Universiteit van Manchester, Engeland, en een diploma in Manuele en Manipulatieve Therapie. Zij heeft bekkenfysiotherapie en pijnwetenschap (biopsychosociale benadering) geïntegreerd in haar praktijk.

Susannah werkt in Vancouver, BC, Canada, voornamelijk in een privépraktijk, maar doet ook wat werk in het BC Women's Hospital and Health Centre in het Maternity Hospital, Continence Clinic en het Center for Pelvic Pain & Endometriosis, een interdisciplinair programma voor aanhoudende bekkenpijn bij het BC Women's Hospital en Gezondheidscentrum. Susannah geeft Rost Therapy cursussen, is adjunct-professor aan de UBC School of Rehabilitation en is instructeur voor Pelvic Health Solutions Pelvic Health cursussen.

Susannah’s passie is om vrouwen te helpen om langdurige klachten te overwinnen. Veel van haar patiënten hebben al vele jaren, last van bekkenpijn. Door andere therapeuten de Rost Therapy methode te leren, hoopt Susannah de cyclus van chroniciteit te doorbreken, door ervoor te zorgen dat steeds meer vrouwen hun klachten goed kunnen beheersen tijdens de zwangerschap en de periode daarna.

Susannah ervaarde bekkenpijn tijdens haar eerste zwangerschap en was op dat moment helaas niet op de hoogte van de Rost Therapy aanpak. De therapie bleek echter zeer nuttig voor haar, zelfs jaren na haar bevalling.

Karin van Rees

Karin van Rees is onze docent voor de cursussen Bekkenpijn tijdens en na de Zwangerschap en Coccygodynie. Karin is een ervaren fysiotherapeut en heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de behandeling van complexe pijnklachten bij bekkenpijn, stuitklachten en klachten van de wervelkolom. 

Machteld Schaap

Machteld Schaap

Machteld Schaap is onze docent voor de curusssen Manuele technieken en Dry Needling. Machteld is een ervaren Manueel therapeut die zich inzet voor de behandeling van complexe pijnklachten van de wervelkolom, bekkenpijn en stuitklachten. 

Nina

Nina is onze assistent voor de cursussen Bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap en stuitklachten. Nina is een ervaren geregistreerd Bekkenfysiotherapeut en richt zich op complexe klachten van de bekkenbodem, pijnklachten tijdens en na de zwangerschap, stuitklachten en chronische pijn. 

Anna

Anna is onze assistent voor alle opleidingen. Anna is een ervaren fysiotherapeut met als specialisatie complexe pijnklachten tijdens en na de zwangerschap. Anna behaalde tevens haar mastertitel Adapted physical activity aan de KU Leuven in België en deed mee aan een promotietraject. 

Paula

Paula is onze cursusplanner en organisator. Paula verzorgt de gehele cursusorganisatie voor Rost Therapy, de accreditatie en het contact met de cursisten. Naast haar werk bij Rost Therapy is Paula fysiotherapeute.