Ervaringen van patiënten


  • Home
  • /
  • Ervaringen van patiënten

Een patiënte van Susannah vergelijkt haar twee verschillende zwangerschappen

Mevrouw had bekkenpijn bij beide zwangerschappen, bij de eerste zwangerschap werd ze op de traditionele wijze behandeld, bij de tweede zwangerschap kreeg zij behandeling volgens de Rost Therapy™ methode. 

‘Fysiek heb je wonderen verricht. Ik kan nauwelijks geloven hoe verschillend de zwangerschap van mijn dochter was van die van mijn zoon. Het verbazingwekkende verschil dat mijn toegenomen mobiliteit maakte in mijn dagelijks leven (en mijn herstel).”

Andrea, een zwangere patiënte met bekkenpijn

“In het laatste trimester van de zwangerschap ontwikkelde ik een naar gevoel aan de rechterkant van mijn heiligbeen, dat binnen een paar weken snel uitgroeide tot een constante, schokkende pijn, iedere keer als ik mijn gewicht naar de rechterkant verplaatste terwijl ik liep, voorover boog, of uit bed stapte deed het pijn. De pijn was zo intens dat ik, om me te verplaatsen, de steun van een stok nodig had!

Ik probeerde zoveel verschillende therapieën voor verlichting, zoals massage, acupunctuur, yoga, chiropractor en fysiotherapie, zonder succes en ik voelde me wanhopig. In een laatste poging, toen ik 30 weken zwanger was, boekte ik een afspraak met fysiotherapeut Susannah Britnell. Na een grondig consult liet Susannah me een heel eenvoudige reeks oefeningen zien waarvan ze dacht dat ze zouden helpen mijn sacro-iliacale pijn op te lossen. 

Ik herinner me dat Susannah me aan het einde van onze eerste afspraak vertelde dat ze het gevoel had dat ik snel weer naar mijn zwangerschapsgym kon gaan en dat ik tegen de tijd dat ik beviel in goede conditie zou zijn. Omdat ik zoveel therapieën had geprobeerd en omdat mijn pijn zo hevig was, was ik erg sceptisch. Omdat de oefeningen echter eenvoudig en snel uit te voeren waren, begon ik ze twee keer per dag te doen. Binnen een paar dagen merkte ik een aanzienlijke vermindering van de pijn. Vrienden en familie waren verbaasd dat ik niet langer de hulp van een stok nodig had en dat ik weer normaal kon lopen! Ik ging door met de oefeningen en binnen 2 weken kon ik mijn zwangerschapsgym weer bijwonen! De resultaten van deze eenvoudige oefeningen waren voor mij levensveranderend.”